Rabbit & Haas

Kom luisteren naar het concert van het uitzonderlijke duo Rabbit&Haas. Met Celestial scrAps verkennen zij de ruimte aan de hand van twee bijzondere componisten: George Crumb en Ivo van Emmerik. De pianistes nemen je mee op een muzikale reis door de oneindige ruimte. Met de etherische en buitenaardse Celestial Mechanics van George Crumb en de verstillende scrAps from a traCe van Ivo van Emmerik beleeft u een muzikale verkenning van de kosmos als nooit tevoren. Mis dit unieke en meeslepende concert niet dat buitenaards belooft te worden!

De concerten vinden plaats op: 

15 april | 20:30 | Akoesticum Ede

Voor meer informatie en tickets: https://akoesticum.org/evenementen/rabbit-and-haas

16 april | 20:30 | POM Eindhoven 

Voor meer informatie en tickets: https://www.pomeindhoven.nl/agenda  

20 april | 20:30 | De transformatie, studio T32 Arnhem

Reserveren? mail je naam, de concert locatie en je leeftijd naar: rabbitenhaas@gmail.com. Reguliere tickets: €15,- Student of 18-: €10,-

22 april | 20:30 | De Oude Ambachtsschool, ‘T winkelier Zwolle 

Reserveren? mail je naam, de concert locatie en je leeftijd naar: rabbitenhaas@gmail.com. Reguliere tickets: €15,- Student of 18-: €10,-

Over Rabbit&Haas 

Klassiek én uitdagend, dat is het pianoduo Rabbit&Haas. Vol enthousiasme speelt het duo experimentele muziek en legt het onder een ander vergrootglas. Met hun interesse voor oude en nieuwe klanken wordt er altijd gezocht naar spannender wisselwerkingen. Door het aangaan van creatieve verbanden tussen eigentijdse en klassieke muziek, inspireert het duo de luisteraar om op zoek te gaan buiten de gebaande paden.

Tamara Laverman (RabbiT) en Hanke Scheffer (HaaS) vonden elkaar in 2013 op het ArtEZ conservatorium. Waar Tamara een internationale interdisciplinaire master heeft afgerond bij CoPeCo, volgde Hanke een masteropleiding met focus op kamermuziek en hedendaagse klassieke muziek op ArtEZ. Het duo studeerde bij Frank Peters en Frank van der Laar en hebben masterclasses mogen ontvangen van onder andere Sepp Grotenhuis, Ellen Corver en Katherine Dowling. Daarnaast waren zij één van de ESC ensembles tijdens de 40ste editie van het Orlando Festival.

Naast het interpreteren van bekende en nieuwe werken met een frisse blik, creëert het duo ook nieuwe muziek en interdisciplinaire projecten. Kortom, RabbiT&HaaS zijn niet in een hokje te stoppen.